Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir Kız Yurdu öğrencilerinin el sanatları ve resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi ve öğrencilerin mezuniyet törenine katıldı. Nevşehir Kız Yurdu'nda düzenlenen etkinlik, öğrencilerin yıl boyunca emek vererek hazırladıkları el sanatları ve resim çalışmalarını sergiledikleri özel bir organizasyonla başladı. Sergi açılışında konuşan İl Müdürü Muhsin Özdemir, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya koydukları bu tür etkinliklerin önemine değindi.

Özdemir, sergideki eserleri tek tek inceleyerek öğrencilerle sohbet etti ve onların çalışmalarını takdir etti. Sergi açılışının ardından gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, yurt bünyesinde barınan ve çeşitli üniversitelerden mezun olan öğrenciler sevinç ve gurur dolu anlar yaşadı. Yurt Müdürü Nalan Buyruk tarafından yapılan açılış konuşmasında, öğrencilerin dört yıllık eğitim hayatlarında gösterdikleri başarı ve azimden övgüyle bahsedildi. Buyruk, yurt yönetimi olarak öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını ve onlarla gurur duyduklarını belirtti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, törende yaptığı konuşmada mezun olan öğrencilere gelecekteki hayatlarında başarılar diledi. Özdemir, “Sizler, burada geçirdiğiniz yıllar boyunca hem akademik hem de kişisel anlamda büyük gelişim gösterdiniz. Gelecekte, ülkemizin çeşitli alanlarda kalkınmasına katkı sağlayacağınıza inancım tam. Nevşehir Kız Yurdu, sizlerin her zaman evi olarak kalacak” dedi.

Mezun olan öğrencilerimiz, arkadaşları ile birlikte bu özel günü kutladı. Program, öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Mezuniyet törenine katılan şube müdürleri, yurt müdürleri ve personeller hem sergi açılışında hem de mezuniyet töreninde öğrencilerin mutluluğunu paylaşarak, bu özel anlarda onlara destek oldular.