13.09.2026

Üniversite hayallerinin peşinden Nevşehir’e gelen gençler, yeni eğitim hayatlarına şehrin sıcak karşılamasıyla başladı.

Farklı şehirlerden gelerek Nevşehir’de üniversite eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler, aileleriyle birlikte kente gelişlerinin ilk günlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılandı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Hakan Keskin, gençlerle sohbet ederek yeni hayatlarına ilişkin düşüncelerini ve beklentilerini dinledi.

Keskin, üniversite eğitiminin gençlerin hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çekerek, Nevşehir’de kendilerini yalnız hissetmemeleri için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman öğrencilerin yanında olacaklarını ifade etti.

Yeni bir şehir, yeni arkadaşlıklar ve yeni deneyimlerle dolu bir dönemin kapısını aralayan öğrenciler, aileleriyle birlikte Nevşehir’deki ilk izlenimlerini paylaşırken, gösterilen yakın ilgi ve misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Karşılama programında Yurt İdare Şube Müdürü Hava Gülçin Gültekin de yer alarak öğrenciler ve aileleriyle yakından ilgilendi.