Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler tarafından yıl boyunca büyük bir özveri ile hazırlanan el sanatları sergisi, Nissara AVM’de sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışı, Nevşehir Valimiz Sayın Ali Fidan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sergiyi gezen ve sanatsal çalışmaları tek tek inceleyen Valimiz Sayın Ali Fidan öğrenciler tarafından yapılan el sanatları ürünleri hakkında bilgiler aldı ve gençlerin sanata olan ilgisinin sevindirici olduğunu belirterek, “Gençlerimizin yıl boyunca büyük emek vererek hazırladıkları bu eserler, onların yeteneklerini gözler önüne seriyor. Emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve eğitmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Sergide, öğrencilerin el emeği göz nuru eserleri büyük ilgi gördü. El sanatları, resim, ebru, ahşap yakma, kaligrafi gibi birçok farklı alanda hazırlanan çalışmalar, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin sanatsal yeteneklerini sergiledikleri bu etkinlik, aynı zamanda kültürel değerlerin yaşatılmasına da katkı sağlıyor.