29.10.2025

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 102. yıl dönümü kutlama etkinlikleri Nevşehir Valimiz Sayın Ali Fidan’ın Valilik Fuaye Salonu’nda tebrikleri kabul etmeleriyle başladı. Program daha sonra Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi 2 Nolu Çim Sahada devam etti.

Buradaki programa; Nevşehir Valimiz Sayın Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, Nevşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Çelik, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, protokol üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, törene katılanların ve halkın bayramının kutlanması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Valimiz Sayın Ali Fidan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Program; şiirlerin okunması, halk oyunları, okçuluk ve Nevşehir At Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı eğitimli köpek gösterileri ile kule gösterilerinin ardından tören geçişiyle sona erdi.