Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Hacı Bektaş-ı Veli Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan NEVÜ öğrencileriyle bir araya geldi.

Vali Fidan, Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrencileri ziyaret ederek, Nevşehir'e yeni gelenlere ‘Hoşgeldiniz’ dedi, öğrencilerle hayalleri ve idealleri üzerine sohbet etti. Vali Fidan devletle birlikte yerel yönetimlerin ve Nevşehir halkının eğitime büyük önem ve destekler verdiğini belirterek her daim öğrencilerin yanında olduklarını söyledi. Nevşehir’in huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu ifade eden Vali Fidan, öğrencilere kendilerine sunulan imkanları da en iyi şekilde değerlendirerek eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlamaları yönünde bazı tavsiyelerde bulundu.

Vali Fidan, “Türkiye’nin farklı bölgelerinden İlimize gelen öğrenciler, burada bizlerin misafiri. Onların huzur ve güven ortamında eğitimlerine devam etmeleri, vatana, millete ve kendilerine faydalı bireyler olmaları her şeyden değerli. Öğrencilerimizin kendilerini evlerinde hissetmeleri için çalışıyoruz. Bu sebeple sıklıkla onlarla bir araya gelip, eğitim hayatları, hayalleri ve idealleri üzerine sohbet ederek onların istek ve taleplerini dinleyeceğiz” dedi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile birlikte Vali Fidan'a Gençlik ve Spor Müdürü Muhsin Özdemir, Şube Müdürü, Yurt Müdürü ve yurt personelleri de eşlik etti.