Uluslararası Oryantiring Federasyonunun onayıyla dünya sıralamasına puan da veren Kapadokya Bisikletle Oryantiring Kupası Dünya Serisi'nin 2. ayağı ve Türkiye Şampiyonası'nın 1. kademe yarışları ilimiz ev sahipliğinde 29 Mart 2023 Çarşamba günü Mustafapaşa köyünde başladı.

29 Mart – 02 Nisan 2023 tarihleri arasında ilimiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası Kapadokya Bisikletle Oryantiring Kupasına çeşitli illerimizden ve uluslararası arenadan toplamda 120 sporcu turnuvada ter dökmeye başladı.

Ürgüp Mustafapaşa Köyü çıkışında başlama noktasında bir araya gelen sporcular hazırlıklarını tamamlamasının artından dağıtılan ve güzergahta yön bulmalarını sağlayacak haritaları bisikletlerine yerleştiren yarışmacılar, köyün çevresindeki 5 kilometrelik parkurda mücadele etti. Yarışmanın bugün Ortahisar Kasabasında uzun mesafe yarın ise Göreme Kasabasında Karma bayrak etabıyla devam edecek.

Toplu çıkış müsabakası sonrası dereceye giren sporculara kupa ve madalya töreni düzenlendi. Kupa törenine Avanos Kaymakamı Olgun Öner ve İl Müdürü Muhsin Özdemir katıldı.

Avanos Kaymakamı Olgun Öner ve İl Müdürü Muhsin Özdemir dereceye giren sporcuları tebrik ederek başarıların devamını diledi.