15 Temmuz 2016 tarihinde devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milli iradeye yönelik yapılmak istenen hain darbe girişiminin 5’nci yılı dolayısıyla, tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim Tilavetinin Okunması ile başlayan program Açılış Konuşmaları, Sinevizyon Gösterisi, Sayın Cumhurbaşkanımızın sesinden “Dua” Şiiri, 15 Temmuz Konulu İl Geneli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Bağlı Okullar Arası Yapılan Şiir ve Kompozisyon Yarışmalarında Derece Alan Öğrencilerin Şiir ve Kompozisyon okunması, Derece Alan Öğrencilerin Ödüllendirilmesi, 15 Temmuz Konulu Videolar İle Görsellerin Sunumu, Dursun Ali Erzincanlı'nın Şehit Ömer Halisdemir Anısına Yazdığı "30 Kuş" Şiirinin Sunumu ve Nevşehir Belediyesi Tasavvuf Musiki dinletisi ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programları kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden millete sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, sporcular,  vatandaşlar, asker ve polis ellerinde Türk bayraklarıyla alanda demokrasi nöbeti tuttu.