“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 92. yıldönümünü ve 1981 yılında kabul edilen Öğretmenler Günü’nün 39. yıldönümünü hep birlikte kutlamaktayız.

 Aydınlık geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, bilgiyle donatarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini ifa etmektedirler.

 Öğretmenlerimizin verdiği eğitimle, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişeceğine, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacağına ve gelecek nesillerimizin yarınlara daha güvenle bakacağına yürekten inanıyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”