19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Nevşehir’de yüzlerce vatandaş ve protokolün katılımıyla görkemli fener alayı yürüyüşü gerçekleşti.

Kayaşehir’den başlayan fener alayı yürüyüşü bando eşliğinde Ticaret Borsası istikametinde Spor Kompleksine kadar devam etti. Yürüyüşe çevredeki vatandaşlarda Türk Bayraklarıyla destek verdi.

19 Mayıs ruhunu Nevşehir’de doyasıya yaşadıklarını belirten İl Müdürü Özdemir, "19 Mayıs 1919, Milli Mücadelenin başladığı, bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı günün adıdır. 104 yıl önce, tarihler 19 Mayıs 1919’u gösterdiğinde Samsun'umuzda yanan Milli Mücadele ateşi, bugün gençlerimizin gönlünde ilk günkü aşkla yanmaya devam ediyor. Gençlerimizin varlığı ile o ateş ilelebet yanmaya devam edecektir. 19 Mayıs kutlamalarımızda da bugünümüzün teminatı, yarınlarımızın mimarı gençlerimizin kurtuluş meşalesini ilelebet yaşatacağının ruhunu hissettik.

Her alanda kendini yetiştiren, başarılı, çevresine ve insanlara duyarlı, özgüvenli gençler yetiştirebilmek için çalışıyoruz. İlimize yapmış olduğumuz spor yatırımları ile şehrimize değer katıyor marka şehir Nevşehir’i bir spor şehri yapmak için gece gündüz mesai kavramı gözetmeksizin çalışıyoruz. Yapacağımız yatırımlarımız ile birlikte gençlerimize ve vatandaşlarımıza yeni alanlar oluşturarak tesislerimizi bir yaşam kompleksi haline getirmeyi hedefliyoruz.

Tüm genç kardeşlerimin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; 104 yıl önce, tarihler 19 Mayıs 1919’u gösterdiğinde Samsun’a ayak basarak kurtuluş ateşini yakan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.