19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramının 104. Yıl dönümü Nevşehir Valiliğin önünde çelenk sunumu ve istiklal marşının okunmasıyla birlikte Türk bayraklarının göndere çekilmesiyle başladı. Daha sonra kortej yürüyüşü ’nün artından kutlamalar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor kompleksi 2 Nolu çim sahada devam etti.

Kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.  Yapılan kutlama programına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel,  AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran,  Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Adnan Doğu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversite Rektörü Semih Aktekin,  İl Jandarma Komutanı Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, kurum amirleri, öğrenciler, antrenörler ve vatandaşlar katılım sağladı.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir günün anlam ve önemi belirten konuşmasını yaptı. Özdemir konuşmasında, “Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımız, Kurtuluş Savaşı’nı top yekün birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluklarınızdan bir tanesidir.

Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Güçlü Türkiye’nin sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi gençler olarak yetişmeniz için Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak maddi manevi birçok imkanlar ve desteklerle sizler için büyük bir gayretle çalışmaktayız. Spor tesislerimiz, gençlik merkezlerimiz ve gençlik kamplarımız, yaklaşık 900 bin gencimize ev sahipliği yapan yurtlarımızla siz gençlerin her zaman yanındayız. İlimizde bu kadar kısa sürede hem istatistik anlamında hem de kamuoyu vicdanında ortaya çıkan birbirinden güzel birçok faaliyete ve başarıya imza atmamızda çok büyük katkıları ve destekleri olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve bakanlık bürokratlarımıza Sayın Valimiz İnci Sezer Becel’e,  Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza ilimizin siyasi büyüklerine, bürokratlarına ve tüm paydaşlarımıza gençlerimiz ve sporcularımız adına şükranlarımızı arz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi noktalarken 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi

Daha sonra Gençlik Merkezi gönüllü genç kız tarafından bayrak şiirin okundu. Şiir okunmasının artından karate, jimnastik, tekvando, zeybek oyununun artından JAKEM Komutanlığına ait Rüzgar isimli köpeğinin gösterisiyle son buldu.

Daha sonra Vali Becel ve beraberindeki protokol üyeleri gösteri düzenleyen öğrencilerle bir süre sohbet etti ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.