Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Samsun’dan gelen 40 öğrenci Nevşehir’in kültürünü ve tarihini öğrenme şansı yakalarken, güzel dostluklar kurarak kardeşlik köprüsü oluşturdu.

Özellikle dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımının amaçlandığı “Anadoluyuz Biz” projesinde eğitim, sanat, kültür, spor tarihi ve turistik geziler gibi alanlarda ön plana çıkartılan proje kapsamında, Samsun’dan gelen 40 öğrenci Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 21-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Nevşehir’de ağırlandı.

Anadoluyuz Biz projesi kapsamında Samsun’dan gelen öğrenciler, Nevşehir Gençlik Merkezi gönüllerinin rehberliğinde bölgemizin tarihi ve doğal güzellikleri gezdirildi. İlk olarak Göreme Açık Hava Müzesi ve Kaymaklı Yer altı şehrini gezen öğrenciler, daha sonra Kayaşehiri, Huzurevi ziyareti, Ürgüp’ü, Paşabağı mevkini, Hacıbektaş Veli Türbesi ve birçok tarihi alanı gezdi. Gençlik Merkezinde sosyal etkinlik kapsamında kuş yuvası boyayarak asılmasına hazır hale getirdiler. Göreme Aşk vadisinde doğa yürüyüşü yapan öğrenciler, vadi civarında temizlik de yaparak sosyal mesaj verdiler. Esnaf ziyareti gerçekleştirerek kalem dağıtımı yaptılar son olarak Şehitlik Ziyareti gerçekleştiren öğrenciler burada dua ederek karanfil bıraktılar.

Ülkemizin doğusuyla-batısı, kuzeyiyle-güneyi arasında var olan kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, farklı illerde yaşayan öğrencilerimizin daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıması, sosyal barışa, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, kültürel değerlerin yanı sıra ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği program kapsamında ilimizi gezen öğrenciler, Nevşehir’in görülmeye değer bir il olduğunu belirterek Nevşehir’de bulunduklarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İl Müdürü Özdemir, proje kapsamında ilimize gelen gençleri en iyi şekilde ağırladıklarını belirterek, “Anadoluyuz Biz” projesiyle birlikte Samsun ilimizden gelen öğrencilerimize bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmelerine yardımcı olduk. Programımız 3 gün boyunca devam etti ve çok güzel bir gezi programı oldu emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Üç gün süren program sonunda Samsun’dan gelen öğrencilere katılım sertifikalarının takdim edilmesinin ardından yola çıkmak üzere uğurlandı.