Yönetim

Nevşehir Valisi
Ali FİDAN

 

Ali Fidan 1970 yılında Bolu'nun Gerede İlçesinde doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Gerede'de, lise eğitimini 1988 yılında Bolu'da tamamladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Kısa bir süre Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.

1994 yılında Bolu Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Kaymakam Adaylığı stajı sırasında 8 ay süreyle İngiltere'de (Bournemouth) dil eğitimi ve mesleki incelemelerde bulundu. Çankırı-Kurşunlu ve Uşak-Ulubey ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

Sırasıyla Aşağıdaki Görevleri Yürüttü :1997-1999: Kayseri-Felahiye Kaymakamı, 1999-2001: Malatya-Yazıhan Kaymakamı, 2001-2003: Malatya Vali Yardımcısı, 2003-2007: İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü, 2007-2012: İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, 2012-2013: İller İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yrd., 2013-2015: İller İdaresi Genel Müdürü, 2015-2016: Düzce Valisi. 2016 yılında Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve son olarak 10 Ağustos 2023'te Nevşehir Valiliğine atanmıştır.

 

 
Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü
 Muhsin ÖZDEMİR


 

Nevşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesinden mezun olup 1999 yılında Kocaeli'nde öğretmenlik mesleğine başladı.2001 yılından itibaren ilimiz Nevşehir’de çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptı.04.05.2020 tarihi itibariyle Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve başladı.

Ortaokul yıllarından itibaren aktif olarak sporun içinde oldu. İlimizde uzun yıllar boyunca Nevşehir spor forması giyen ÖZDEMİR, birçok takımda da başarılı bir sporculuk kariyeri yakaladı. Spor kariyerinde 13 defa il şampiyonluğu,1 defa 3.lige yükselme maçları şampiyonluğu,1 defa nike halı saha ligi bölge şampiyonluğu yaşayan ÖZDEMİR, ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlarca düzenlenen futbol, voleybol ve hentbol branşlarında da şampiyonluklar yaşadı.

Kapadokya Tv Geleneksel Kurumlar arası futbol turnuvası, Kapadokya Cup Ulusal Veteranlar turnuvası, Geleneksel Kaymakamlık Ligleri, Acıgöl İlçesi Kaymakamlık ligleri, Uluslararası Antalya Masterlar Cup turnuvası gibi sporla ilgili birçok organizasyonda aktif olarak görev aldı.

Nevşehir’in ilk ve tek sporla ilgili yazılı kaynağı olan Nevşehir Spor Ansiklopedisi Kitabının hazırlanmasında danışman olarak görev yaptı.

Kapadokya Tv de Nevşehir’de yaşanan spor olaylarının değerlendirildiği Spor Panorama adlı haftalık bir canlı yayın programının yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı. Çeşitli yerel gazete ve internet sitelerinde spor köşesi yazdı.

Nevşehir’de bir ilk olan Kapadokya Oryantring ve Gençlik Spor Kulübünün kurucu başkanlığını yaptı, yine Tepeköy İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübünün kurucu başkanlığını yaptı.

Acıgöl İlçesinde uzunca bir süre fahri olarak Acıgöl İlçesi Gençlik Spor Müdürlüğü görevini yaptı.

Yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda Takdir belgesi, Başarı belgesi ve aylıkla ödüllendirme gibi ödüller alan Muhsin ÖZDEMİR evli ve 3 çocuk babasıdır.