Bu yıl 60.'sı gerçekleştirilen Milliyet'in geleneksel 'Yılın Sporcusu' ödülleri sahiplerini buldu.

Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreni İstanbul Swissotel'de düzenlenen gece ile gerçekleştirildi. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı Antrenörü Fatih Terim’in yanı sıra, spor, sanat ve iş dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı gecede, 'Yılın Sporcusu' dalında Atletico Madrid formasını giyen Arda Turan, birinci oldu. 

BAYKAN: “EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDERİM”
Gecede bir konuşma yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve şahsım adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diyerek sözlerine başlayarak, " Değerli büyüğümüz Fikret Bila'nın belirttiği gibi Milliyet gazetesi 64 yaşında, bu organizasyon 60 yaşında. 60 yıl dile kolay. Bu çizgiyi, bu sistemi her yıl bıkmadan usanmadan üstelik okurlarının oylarıyla yılın sporcularını, spor adamlarını ve kulüplerini tespit etmek gerçekten alkışlanmaya değer. Bu sürdürülebilirliği devam ettiren Demirören ailesine ve zor bir organizasyonun altına imzasını atan Milliyet spor servisini kutlamak istiyorum" dedi.  


"2007 YILINDA ALDIĞIM ÖDÜL ÇOK ÖNEMLİ"
Baykan, spor yöneticiliğinde çeyrek asırı devirdiğini de ifade ederek, " Spor yöneticiliğinde çeyrek asırı devirmiş bir spor adamı olarak ifade etmek isterim ki, oluşmuş kişisel CV'mizde 2007 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Fair-Play Şeref Diplomasına sahip olmak gerek o güne kadar koyduğumuz hedefler açısından gerekse sonrasında spor yöneticilik hayatımıza kazandırdığı ivme açısından benim için çok önemli" diye konuştu.  


"2014 YILINDA 195 TESİS"

Son olarak Spor Teşkilatı olarak yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Baykan, “2020 İstanbul Olimpiyat Adaylığımızın finale kalarak, bugüne kadar en iyisi olarak ama olumsuz sonuçlanmasından sonra, daha dönüşte Sayın Başbakanımızın 'Olimpiyatlara harcayacağımız maddi-manevi mesaiyi Olimpiyatlara sporcu yetiştirmek ve başarı kazanmak için harcayacağız' sözlerini bir talimat olarak algıladık. 3 başlıkta hemen çalışmaya koyulduk. Bunlardan bir tanesi Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri ve 12 ilde açılışını yaptık. İkinci bir adım da Mart ayında Yetenek Taraması  çalışmalarımıza başlıyoruz. Üçüncü nokta ise belki de spor yönetimimizin haksız eleştirilere maruz kaldığı  doping konusu. Dopinge sıfır tolerans ilkesiyle dopingle mücadelemizi daha da şiddetlendireceğiz. Son olarak Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde 2012 ve 2013 yıllarında adımlarını attığımız ve 213 tanesini Sayın Başbakanımızın katılımıyla İstanbul'da toplu açılışını gerçekleştirdiğimiz toplam 789 spor tesisi inşasına, 2014 yılında 195 adet daha ilave ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

ASLI ÇAKIR ALPTEKİN’E ÖDÜLÜ BAYKAN’DAN

Ödül Töreninde ilk olarak 2012'de düzenlenen 59. yıl anketinde Yılın Sporcusu seçilen, ancak geçtiğimiz yıl ödülünü alamayan Milli atlet Aslı Çakır Alptekin ödülünü Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın elinden aldı. 

YILIN TAKIMI VAKIFBANK OLDU
Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan 'Yılın Spor Adamı' ödülünün sahibi olurken, Galatasaray'ın dünyaca ünlü Fildişili golcüsü Didier Drogba 'Yılın Futbolcusu' seçildi. 2013 yılında almadık kupa bırakmayan ve 72 maçtır yenilmeyen Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı 'Yılın Takımı' kategorisinde kürsünün zirvesinde yer aldı.

A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 'Yılın Antrenörü' ödülüne layık görülürken, kısa bir süre önce Ballon d'Or (Altın Top) ödülünü de kazanan Real Madrid'in Portekizli süper yıldızı Cristian Ronaldo 'Dünyada Yılın Sporcusu' ödülünü de aldı. Törende Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Tolga Zengin, 'Milliyet Yılın Kalecisi' özel ödülünün sahibi oldu.