Nevşehir merkez ve ilçelerimizde yaklaşık 4000   sporcunun kayıt yaptırdığı Yaz Okulları 29 Haziran Saat 10:00 da Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda  gerçekleştirilen açılış töreninde Yaz Okuluna kayıt yaptıran çocukların yanı sıra velilerden de yoğun katılım vardı.

               Saygı duruşunda  ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda   Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 20  branşta spor kursu açılarak Bugün her yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan İl Spor Merkezlerinin açılışını yaptık. Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu yıl yaz boyunca merkez ve ilçelerimizde 20 branşta 66 antrenörümüzle beraber kurslarımızı açıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 4000   çocuğumuz bizlere kayıt oldu. Çocuklarımız 2 buçuk  ay boyunca serbest zamanlarını spor ile doldurarak sosyal ve fiziki  gelişimlerine katkıda bulunacaklar. Aynı zamanda Gençlik Merkezimizde Ebru, Gitar, Bağlama, İngilizce, Resim, Taş İşlemeciliği  kurslarımız ile şehirler ve kültürler projesi kapsamında gezilerimiz de devam ediyor. Çocuklarını bizlere emanet eden velilerimize  teşekkür ediyoruz.

              Yaz Spor Okullarında bu yıl Tenis, Güreş, Satranç, Badminton, Masa Tenisi, Cimnastik, Basketbol, Judo, Atletizm, Boks, Yüzme, Hentbol, Taekwondo  , Halk Oyunları Voleybol, Bisiklet, Dağcılık, Okçuluk, Futbol,Halter  ve Özel Sporcular ile Bedensel Engellilere yönelik spor branşlarında eğitim verilecek olup  Yaz Spor Okulları için kayıtlarımız İlimiz ve İlçelerimizde  devam edecektir.