Dünya Göçebe Oyunları’nın 4’üncüsü bu yıl 29 Eylül – 02 Ekim 2022 tarihleri arasında Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenecek.

Göçebe kültür yaşam tarzını korumak ve ata sporlarını yaşatmak amacıyla ilki 2014 yılında Kırgızistan’da düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları, üç kez bu ülkede gerçekleştirildikten sonra bu yıl Türkiye’de yapılacak. Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıl ertelenen 4. Dünya Göçebe Oyunları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla başlayacak.

4. Dünya Göçebe Oyunları, spordan sanata, gastronomiden geleneksel sporları deneyimlemeye kadar birçok etkinliği içerisinde barındıran, geleneksel spor dallarında dünyada tek ve ilk olma özelliğine sahip.

4. Dünya Göçebe Oyunlarında ülkemizi temsil edecek atlıokçulardan birisi de Nevşehir'den.

İlimizde faaliyetlerini sürdüren Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulüp başkanı, aynı zamanda Atlıokçuluk sporcusu Fethi Yöndemli, 2022 yılı Atlıokçuluk Türkiye Şampiyonası yarışmaları neticesinde, sıralamaya girerek 4.Dünya göçebe oyunlarında ülkemizi temsil edecek sporcular arasında yerini aldı.

Bundan önce 3 defa Kırgızistan da yapılan Dünya'nın en büyük Geleneksel spor organizasyonu olan Göçebe oyunlarına bu yıl Türkiye ev sahipliği yapacak. 29 Eylül-2 Ekim 2022 tarihlerinde Bursa / İznik de yapılacak 4.Dünya Göçebe oyunlarına 100’ün üzerinde ülke katılım gösterecek. 4 gün sürecek etkinliklerde Geleneksel Okçuluk, Atlıokçuluk, kökbörü, şalvar güreşi, gibi birçok geleneksel sporlarda yarışmalar ve gösteriler düzenlenecek.

Kulüp başkanı Fethi Yöndemli: “Dünya üzerinde, Geleneksel sporlar anlamında bu denli prestijli bir organizasyonda ülkemizi ve şehrimizi temsil etmek gurur verici. Geleneksel okçuluk ve Atlıokçuluk gibi,  Türk milletinin köklerinde var olan bu kadim sporu gücümüz yettiği ölçüde yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Müdürü Özdemir: ”İlimizde faaliyetlerini sürdüren Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübü 2022 yılı Atlıokçuluk Türkiye Şampiyonası yarışmaları neticesinde, sıralamaya girerek 4.Dünya göçebe oyunlarına katılmaya hak kazanmıştır. İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım sporcumuza Ulusal ve Uluslararası anlamda marka değeri taşıyan 4.Dünya Göçebe Oyunlarında başarılar dilerim” dedi.