Türkiye Dağcılık Federasyonunun (TDF) düzenlediği 2022 Balkan Spor Tırmanış Şampiyonası, Aydın'da yapıldı.  Efeler Belediyesi Tırmanış Kompleksi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan'dan toplam 81 sporcu katıldı. 

Türk Milli Takımı forması ile Balkan Spor Tırmanış Şampiyonası’na katılan Nevşehirli sporculardan Mustafa Sacit Sümer Balkan 2.’si ve Zeynep Eker 11.’ si oldu. Nevşehirli sporcuların yer aldığı Türk Milli Takımı ise 6 Altın, 7 Gümüş ve 8 Bronz madalya ile Balkan Şampiyonluğuna ulaştı. 

Organizasyonu 6 altın, 7 gümüş ve 8 bronz madalya ile tamamlayan Spor Tırmanış Milli Takımı, Balkan şampiyonu olurken, Bulgaristan, 3 altın, 5 gümüş, 2 bronz madalyayla ikinci, Yunanistan ise 3 altın ve 2 bronz madalyayla üçüncü sırayı aldı. 

Balkan Şampiyonası’nda ay yıldızlı forma ile Türk Milli Takımı adına yarışan Nevşehirli sporcularımızdan Zeynep Eker, Lider disiplininde 11., Mustafa Sacit Sümer ise; Speed disiplininde 2. ve Lider disiplininde 4.oldu.  Mustafa Sacit Sümer bu dereceleri ile 27-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Avusturya’da düzenlenecek olan Avrupa Gençler Kupası Yarışmasına katılmaya hak kazandı.

İl Müdürü Özdemir sporcularımızı ve antrenörümüzü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.