Her yıl olduğu gibi bu yılda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile kutlamalar coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Açık havada yapılması planlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları hava muhalefeti nedeniyle Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

Kutlama törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Vali Yardımcıları Osman Güven ve Kağan Mekan Çeviren, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Siyasi parti İl Başkanları, kurum amirleri ve protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, törene katılan vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutladı ve selamladı. Daha sonra tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program İl Müdürü Muhsin Özdemir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapması ile devam etti.

İl Müdürü Özdemir; “ Sevgili Gençler, Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Güçlü Türkiye’nin sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Spor tesislerimiz, gençlik merkezlerimiz ve gençlik kamplarımız, yaklaşık 750 bin gencimize ev sahipliği yapan yurtlarımızla siz gençlerin her zaman yanındayız. Bakanlığımız tarafından ilimize yapımı başlanan ve devam edecek devasa tesis yatırımlarıyla, gerek ulusal gerekse uluslararası birçok organizasyonla inşallah ilimiz gençlik ve spor alanında marka bir şehir olacak.

Organizasyon demişken 2022 Ocak ayından bu yana ilimizde 21 adet ulusal organizasyona ev sahipliği yaptık. Yaklaşık 10 bin civarında sporcumuzu ilimizde misafir ettik. Yine ilimizin tarihinde ilk defa olacak şekliyle Kamp eğitim merkezimizi Gençlik kampına dönüştürdük. 6 Mayıs tarihi itibariyle başlayan Tarih, Kültür ve Medeniyet temalı gençlik kampımızda Kasım ayına kadar Türkiye’nin 81 ilinden yaklaşık 5000 gencimizi ilimizde misafir edip bölgemizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtacağız. Yine önümüzde Hacıbektaş Veli Bir Olalım İri Olalım Diri Olalım gençlik kampı olmak üzere birçok büyük organizasyona ev sahipliği yapacağız. Siz gençlerimiz ve vatandaşlarımız için verilen bu büyük emekte katkısı olan bütün kurum personellerimize, çalışma arkadaşlarımıza sizin nezdinizde teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Akabinde Cimnastik sporcularının gösterisi, Kick Boks sporcularının gösterisi, Gençliğe hitabe ve gençliğin Ata’ya cevabı, Okçuluk sporcularının gösterisi, Gençlik adına konuşma, Karate sporcularının gösterisi, Hacıbektaş halkı semah topluluğu sunumu, Taekwondo sporcularının gösterisi ve İl Müdürü Muhsin Özdemir’in eşlik ettiği zeybek gösterileri büyük beğeni topladı.

Tören sonunda 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli branşlar da düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Vali İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar tarafından takdim edildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.