SPOR MASÖRÜ GELİŞİM SEMİNERİ

14.09.2018

Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığınca Spor Masörü Gelişim  Semineri hakkında yapılan duyuru;

           Spor Masörü Gelişim Semineri  13-17 Ekim 2018 tarihleri arasında Antalya (Kemer) ilinde yapılacaktır. Seminere Bakanlığımızca açılan  spor masörü yetiştirme kursuna katılıp belge alan spor masörleri kendi imkanları ile katılabilecektir.26.07.1999 tarihli ve 23767 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Spor Masörü Eğitim Yönetmeliğinin  11. maddesine göre spor masörlerinin lisansları Spor Eğitim Dairesi Başkanlığınca veriliş tarihine göre iki yılda bir vize edilir.Aynı yönetmeliğin 14.maddesine göre  ise spor masörü belgesine sahip olup üç yıl  içerisinde Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığınca düzenlenen  gelişim seminerinden  herhangi birine katılmayan veya herhangi bir spor aktivitesine katıldığını belgelemeyen masörlerin vizesi yapılmamaktadır.Lisansları vize edilmeyen masörlerin ise masörlük yapamayacağı aynı yönetmeliğin 11. maddesi hükmüne bağlanmıştır.

           Seminere katılmak isteyen masörlerin başvuruları 05 Ekim 2018 tarih saat 16:00’a kadar https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacaktır.Başvuru esnasında mail adresinize gönderilecek olan referans numarası ile Halk Bankasına 120 TL yatırılacaktır. Teşkilatımızda görev yapan kadrolu –sözleşmeli personelimizde ,spor masörü gelişim seminerine katılabilmesi için https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru yapacak olup kurum kimlik kartını asiye.ozyavuz@sgm.gov.tr mail adresine göndermesi gerekmektedir.

             Seminere katılım talebinin fazla olması durumunda seminere katılacakların belirlenmesinde öncelik gerekli belgeleri ilk olarak gönderen masörlere verilecektir.Başvurusu kabul edilen adaylar 05 Ekim 2018 tarihinde https://sporegitim.sgm.gov.tr web adresinden ilan edilecektir.

              Katılımın fazla olması nedeniyle seminere başvuruları kabul edilmeyen masörlerin yatırmış oldukları seminer ücreti iade edilecektir.05 Ekim 2018 tarihinde seminere başvuruları kabul edildiği halde seminere katılmayan masörlerin seminer  ücretleri  ise iade edilmeyecektir.